[Video] Pujian Buat Pramugari Pramugara Royal Brunei Airlines, Brunei Flight BI636 “Power Bank Meletup”.

Hong Kong menuju Brunei Flight BI636 power bank meletup .

Pujian buat pramugari pramugara Royal Brunei Airlines yang handle dengan tenang dan @professional.

Terjemahan Bahasa Ingeris Ke Bahasa Melayu

RB Flight BI636 3 Januari 2019

3 Januari 2019, 8:27 PM

Penerbangan Brunei Royal Brunei Airlines (RB) BI636, dalam perjalanan dari Hong Kong ke Bandar Seri Begawan pada 3hb Januari 2019 menemui kejadian bank kuasa semasa pertengahan penerbangan.

Kami ingin mengesahkan semua tetamu dan anak kapal tidak tercedera dan penerbangan kami mendarat di Bandar Seri Begawan dengan selamat dan mengikut jadual.

Krew kabin kami dilatih untuk mengikuti prosedur operasi standard untuk menangani insiden tersebut secara profesional dan untuk memastikan keselamatan tetamu kami pada setiap masa. Kami membawa peralatan keselamatan yang disyorkan di atas kapal pada setiap masa.

RB mengambil serius keselamatan tetamu kami dan ingin mengingatkan semua tetamu kami untuk mematuhi “Panduan untuk Barang Berbahaya” untuk diperiksa atau dibawa ke bagasi mengikut Peraturan Barang Berbahaya Persatuan Pengangkutan Udara Antarabangsa (IATA) di www.flyroyalbrunei .com untuk keselamatan dan keselamatan semua penerbangan RB onboard. Sekiranya tetamu kami mempunyai sebarang soalan untuk pengangkutan barang-barang yang terhad, mereka boleh menghubungi pusat panggilan atau ejen perjalanan kami atau lawati laman web kami di www.flyroyalbrunei.com

Video 1:-

Video 2:-

Video 3:-

Power Bank Boleh Bawa Naik Flight Ke?

Ikuti Laman Web Sifupowerbank

Untuk penerbangan dengan Thaiairways , pihak mereka ada mengeluarkan peraturan membawa power bank dalam kapal terbang secara infografik untuk lebih memudahkan anda merancang penerbangan anda.

Komen Anda?