Ucapan Terima Kasih Kepada Dr Nur Amalina Che Bakri Dan Pasukannya

‘Terima kasih Dr Nur Amalina’

RAKYAT negara ini menzahirkan ucapan terima kasih kepada Dr Nur Amalina Che Bakri dan pasukannya yang berjaya melakukan pembedahan membuang ketumbuhan pada mulut Ainul Mardhiah Ahmad Safiuddin yang menghidap Germ Cell Tumour di sebuah hospital di London, semalam.

Instagram (IG) Dr Nur Amalina mendapat lebih 200,000 tanda suka dan lebih 12,000 komen selepas pembedahan bayi sembilan bulan itu dijalankan.

Pemilik IG dikenali fazleenfazel mengucapkan ‘alhamdulillah dan tahniah’ kepada Dr Nur Amalina dan pasukannya.

“Saya bangga dengan awak, syukur dapat kembalikan senyuman ibu ayah Ainul.

“Semoga Ainul terus sihat. Tabik kepada rakyat Malaysia kerana anda Ainul dilahirkan semula dengan senyuman,” katanya.

Ucapan sama turut dinyatakan pemilik IG dikenali drshaairanasir berkata, ‘Kerja yang menakjubkan. Tidak sabar untuk melihat kemajuan dan perkembangannya dari sekarang’.

Tidak ketinggalan beberapa selebriti turut menyatakan ucapan antaranya penyanyi dangdut yang juga penyampai radio Haiza, haizahanafi menzahirkan ucapan terima kasih.

Pelakon catrionabrianross mengucapkan ‘Alhamdulillah… bagus Dr Amalina dan pasukan’ serta pelakon ainina_ahmad b mengucapkan ‘alhamdulillah’.

Pemilik IG dikenali sebagai aziemah_nawawi berkata, ‘sejujurnya aku suka betul setiap kali Dr Amalina pakai uniform kerja, nampak cantik, manis dan sangat profesional.

Zaitunsurianizam mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada pasukan UK, Prof Dunaway, Dr Ong dan Dr Amalina untuk kerja yang cemerlang dan teladan.

“Kami sangat berterima kasih atas apa yang anda lakukan kepada bayi Ainul Mardhiah dan ibu bapanya”.

Bagi altynahetty dalam ruangan komen berkata, dia bersyukur dan menangis membacanya.

“… nafas tersekat-sekat sebak… semoga adik ainul terus sihat ye sayang,” tulisnya.

Harian Metro melaporkan ketumbuhan pada mulut bayi berkenaan yang membesar sejak dilahirkan hingga mencapai berat 200 gram itu, berjaya dibuang sekumpulan pakar bedah dan anestetik diketuai Ketua Unit Craniofacial hospital berkenaan, Prof David Dunaway.

Doktor bedah plastik pediatrik dan craniofacial, Dr Julian Ong yang juga seorang daripada empat pakar perubatan yang terbabit dalam pembedahan itu, berkata ‘misi’ membuang ketumbuhan pada mulut bayi berkenaan berjalan lancar.

Sumber : Harian Metro

Selain Dr Amalina, ainul juga ada aunty2 barunya di sini yang juga banyak membantu kami sekeluarga. Mereka semua adalah Doktor doktor yang hebat!

Special thanks to Dr Jaseem ( Avisena ) and Dr Guna ( SJMC ) yang merupakan Doktor dari Malaysia yang menguruskan transfer ainul dari Malaysia ke London. Tugas mereka sangat berat kerana perlu memastikan ainul selamat ketika dalam perjalanan ( penerbangan 13 jam ). Alhamdulillah, Doktor berdua ini dapat hantar ainul di depan pintu hospital dengan selamat dan berjaya

Dan, Dr Razin ( Medical Director MAS ) yang bantu untuk membenarkan ainul lepas untuk menaiki flight. Dr Razin and team Mas banyak juga ambil tempat dalam menjayakan Ainul ke London. Special thanks dekat Pilot yang bawa ainul termasuk crew cabin yang banyak bantu kami di atas flight!

Setibanya kami di london, kami sekeluarga telah dijemput oleh Dr Fahja ( Anaes, UK ), Dr Najmiah ( anaes, UK ), Prof Dr Faridah ( Lect, UK ) dan Encik Jeffri wakil dari Kedutaan Malaysia termasuk wakil dari MAS London. Sepupu saya dari malaysia juga turut menemani kami dari malaysia, Dr Ruhaiza dari Hospital Melaka.

Mereka ini adalah kakak kakak kami di sini. Mereka bantu uruskan dari segi penginapan, makanan, dan sentiasa menyokong dan memberikan kata kata semangat buat kami suami isteri. Mereka lah kiriman Tuhan kepada kami, sentiasa memudahkan urusan kami. Mereka hanya minta kami fikir dan fokuskan kepada ainul sahaja, the rest mereka uruskan. Baik sungguh hati!

Walaupun mereka semua sibuk dengan kerja dan keluarga masing masing, tapi sentiasa curi masa untuk bersama kami dan ainul di hospital.

Kami sangat-sangat gembira dengan Allah bila DIA telah kirimkan kepada kami pelbagai jenis manusia yang baik hati supaya dapat memudahkan segala urusan kami di sini.

Terima kasih yang tak terhingga Kak Fahja, Kak Mie, Kak Faridah, Aunty Haliza, Aunty Zahrah, Kak Sir, Aunty Sabariah, Wakil Kedutaan Malaysia; Encik Jeffri dan Dr Shafie.

Kami sangat terhutang budi dengan kalian semua!

Komen Anda?