Tahniah, Semoga Terus Sabar & Tabah Dalam Mengharungi Ujian

Sedih dan sebak tgok gmbar ni air mata terus mengalir dari raut wajah adik ni jauh disudut hati nya tersimpan segala² nya sabar bnyak² ya adik saya doakan semoga adik berjaya dunia dan akhirat??

Umum sedia maklum bahawa hari ini merupakan hari keputusan Ujian Penilaian Sekolah Rendah diumumkan. Pelbagai corat-coret kisah kejayaan anak-anak dilaporkan menerusi media.

Sudah tentu paling berdebar adalah ibu bapa mereka kerana menantikan keputusan pertama peperiksaan umum sepanjang zaman persekolahan anak-anak.

Namun, bukan semua pelajar dapat merasai berkongsi kisah suka duka keputusan mereka kepada ibu atau bapa. Lebih pilu lagi apabila salah seorang daripada mereka sudah pun meninggal dunia.

Menerusi perkongsian daripada seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Aishah Mat Akat, dia telah memuat naik gambar-gambar cucunya yang hadir ke tanah perkuburan bagi menziarahi pusara ibunya.

Tahniah sayang opah. Engkau tetap cemerlang disisi opah. Perjalanan mu masih jauh. Jika mama ada disisimu saat ini pasti dia juga merasa bangga dengan mu. Teruskan perjuangan mu… Engkau anak yg baik dan tabah menerima dugaan… Opah yakin ila akan berjaya satu hari nanti..

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada seluruh ahli keluarganya, semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman AlFatihah . بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

Komen Anda?