fbpx

Stadium Sultan Ibrahim Akan Mengadakan Proses Pemeriksaan Akhir

Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) ingin menyatakan bahawa Stadium Sultan Ibrahim akan mengadakan proses pemeriksaan akhir oleh badan-badan pengelola bolasepak – Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Malaysian Football League (MFL) dan Konfederasi Bolasepak Asia (AFC) pada 18 dan 19 Februari ini.

Pemeriksaan adalah untuk meluluskan penggunaan stadium baharu ini dalam pertandingan Liga Malaysia dan juga Liga Juara-Juara AFC. Kerja-kerja akhir untuk memenuhi keperluan teknikal juga hampir siap.

Alistair Edwards, Pengarah Teknikal Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim.

Hidup Johor Demi Johor

JOHOR Darul Ta’zim (JDT) yakin stadium baharu iaitu Stadium Sultan Ibrahim akan siap sepenuhnya dan boleh digunakan sebelum bermula saingan Liga Malaysia (Liga-M) pada 28 Februari ini serta aksi pertama di tempat sendiri dalam kempen Liga Juara-Juara Asia (ACL) menentang Suwong Bluewings pada 3 Mac nanti.

Pengarah Teknikal JDT, Alistair Edwards berkata, satu pemeriksaan akhir akan dilakukan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Liga Bolasepak Malaysia (MFL) dan Konfederasi Bolasepak Asia (AFC) pada Selasa dan Rabu depan.

Justeru, beliau percaya skuad Harimau Selatan akan sempat menyiapkan dan memenuhi segala spesifikasi pertandingan AFC untuk memastikan stadium itu dapat digunakan bagi perlawanan di laman sendiri.

“Kelab bola sepak JDT ingin menyatakan Stadium Sultan Ibrahim akan mengadakan proses pemeriksaan akhir oleh badan pengelola bola sepak FAM, MFL dan AFC pada 18 dan 19 Februari ini.

“Pemeriksaan adalah untuk meluluskan penggunaan stadium baharu ini dalam pertandingan Liga Malaysia dan juga ACL. Kerja-kerja akhir untuk memenuhi keperluan teknikal juga hampir siap,” katanya.

Terdahulu, Setiausaha Agung AFC, Datuk Windsor Paul mengesahkan venue baharu JDT itu belum pasti diberikan kebenaran untuk digunakan susulan beberapa aspek spesifikasi masih belum sempurna.

Lantas ia mengundang kemungkinan juara enam kali berturut-turut Liga Super itu terpaksa kembali menggunakan Stadium Larkin ketika saingan liga tempatan hanya tinggal dua minggu untuk dimulakan.

Komen Anda?
Related Post
Sekilas Pandang AR Photobooths Di Stadium Sultan Ibrahim

Terdahulu, Laman media Rasmi iaitu JOHOR Southern Tigers telah melakukan pengumuman stadium baharu mereka iaitu Read more

Majlis Perasmian, Dapatkan Pas Masuk Zon A Dan Zon B Percuma Bermula Hari Ini

Ayuh beramai-ramai kita meriahkan detik bersejarah Majlis Perasmian Stadium Sultan Ibrahim pada 22hb Februari 2020. Read more

Rumah Baru Harimau Selatan

Melihat semula gambar ini, DYAM Tunku Mahkota Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Pemangku Raja merasmikan Majlis Read more

JST Keluarkan Pelan Tempat Duduk Majlis Perasmian Stadium Sultan Ibrahim

Alhamdulillah… Teruja untuk melihat keindahanya yang bakal menjadi antara mercu tanda terbaru Johor Darul Ta’zim Read more