Senarai Kesebelasan Utama Skuad Harimau Malaya Menentang Bangladesh

Skuad Harimau Malaya boleh layak ke Piala Asia secara merit sekiranya mereka menumpaskan Bangladesh di Stadium Nasional Bukit Jalil malam ini!

Tolak tepi semua pelan malam ini dan berikan sokongan padu kepada skuad Malaysia kita Siaran pra-perlawanan bermula jam 8 malam!

Palestin belasah Filipina, peluang Malaysia terbuka luas

Palestin menewaskan Filipina 4-0 pada aksi kelayakan Piala Asia 2023 di Ulaanbaatar sebentar tadi, sekali gus membuka peluang lebih luas kepada Malaysia untuk merebut tiket ke pusingan akhir kejuaraan berkenaan tahun depan.

Di petik dari laman Berita Harian, Jaringan Saleh Chihadeh pada minit ke 31 dan gol Tamer Seyam (minit-42), Mohammed Yameen (minit-55) serta Mahmoud Abu Warda (minit-72) memastikan Palestin ke pusingan akhir Piala Asia selaku juara Kumpulan B.

Filipina kekal di tangga kedua dengan empat mata dan mereka boleh jatuh ke tangga ketiga jika Yaman berjaya mengalahkan Mongolia dengan jaringan besar, petang ini.

Sekiranya kekal di kedudukan kedua sekali pun, Filipina masih perlu menunggu keputusan dari kumpulan lain bagi melihat sama ada mereka boleh berada dalam senarai lima pasukan naib juara kumpulan terbaik atau tidak.

Walaupun peluang semakin terbuka luas buat Malaysia, namun jalan paling selamat buat anak buah Kim Pan Gon ketika ini adalah dengan memastikan kemenangan ke atas Bangladesh di Stadium Nasional, Bukit Jalil, malam ini. Sumber : Berita Harian

Berikut ialah kesebelasan utama skuad Harimau Malaya menentang Bangladesh:

Kumpulan E • Kelayakan Piala Asia 2023 | Selasa, 14 Jun 2022

BAHRAIN 🇧🇭 1-0 🇹🇲 TURKMENISTAN

#LuaskanKuasamuJohor

PERHATIAN:- Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun Facebook tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Satu Johor

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini.

Komen Anda?