Perlawanan Pertama Bakal Menyaksikan JDT Menentang Kashima Antlers Di Kashima Soccer Stadium, Jepun

MENJELANG PERTEMBUNGAN KASHIMA ANTLERS DAN JOHOR DARUL TA’ZIM

Menjelang pertembungan Liga Juara-Juara AFC 2019 antara Kashima Antlers menentang Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) di Stadium Bolasepak Kashima pada 5 Mac 2019. Ayuh berikan kata-kata semangat dan sokongan anda selaku penyokong untuk para pemain Harimau Selatan dalam aksi perlawanan ini. Luaskan Kuasamu Johor.

SUDAH SEDIA HADAPI GELOMBANG MERAH ALTERAS KASHIMA ANTLERS ?????

AFC CHAMPIONS LEAGUE 2019

GROUP E

KASHIMA ANTLERS vs JDT

Date : 5 Mac 2019 (Selasa ini)

Time : 6 Petang

Venue : Stadium Kashima Soccer, Japan.Perlawanan pertama bakal menyaksikan JDT akan berkunjung menentang juara bertahan Kashima Antlers di Kashima Soccer Stadium, Jepun selepas wakil dari Jepun itu berjaya melayakkan diri apabila menang ke atas wakil dari Australia, Newcastle Jets 4-1 dalam pusingan akhir kelayakan.

Selepas itu, JDT akan menerima kunjungan Gyeongnam FC di Larkin pada 12 Mac 2019 untuk perlawanan kedua peringkat kumpulan.

Lebih menarik Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos bakal menyaksikan bintang Belgium, Maruome Fellaini dan Itali, Graziano Pellè pada pusingan kedua peringkat kumpulan ketika menentang Shandong Luneng pada 24 April nanti.

JDT bakal menghadapi tugas getir dalam peringkat kumpulan. Walau bagaimanapun, selamat maju jaya kepada pasukan Harimau Selatan yang telah mencipta sejarah sebagai kelab pertama Malaysia yang bertanding di peringkat tertinggi Asia.

Pasukan JDT berangkat ke Jepun bagi menghadapi saingan ACL menentang Kashima Antlers pada 5 Mac 2019.

Akhyar Rasid Bersama Keluarga di Lapangan terbang

Foto: JOHOR Southern Tigers ‬

Stadium Kashima Soccer, Japan.

Fakta utama

Kelab: Kashima Antlers FC | Pembukaan: 1993 | Kapasiti: 40,728 tempat duduk

Sejarah dan keterangan

Pembinaan Stadium Bola Sepak Kashima bermula pada bulan Mac 1992 dan selesai lebih dari satu tahun kemudian. Stadium secara rasmi dibuka pada 4 Mei 1993 dengan perlawanan persahabatan antara Kashima Antlers dan pasukan Brazil Fluminense (5-0).

Stadium adalah salah satu stadium utama bola sepak pertama di Jepun dan pada awalnya boleh memegang 15,000 penonton.

Antara tahun 1999 hingga 2001, stadium semakin berkembang untuk menjadi tuan rumah di Piala Dunia 2002. Semasa Piala Dunia, Stadium Bola Sepak Kashima menganjurkan tiga perlawanan kumpulan.

Pada bulan Mac 2011, stadium mengalami kerosakan kecil akibat gempa bumi Tohoku 9.0.

Bagaimana untuk pergi ke Stadium Bola Sepak Kashima

Stadium Bola Sepak Kashima terletak hanya di utara di luar bandar kecil Kashima, kira-kira 3 kilometer dari pusat Kashima dan Kuil Kashima.

Stadium ini dapat dicapai dengan mudah oleh kereta api. Stesen kereta api Stadium Kashima Soccer terletak betul-betul di sebelah stadium, walaupun stesen ini hanya digunakan di sekitar permainan bola sepak.Stesen Stadium Bola Sepak Kashima terletak di Kashima Line. Kereta api boleh ditempah dari stesen Kashima-Jingū di pusat Kashima atau dari Stesen Katori. Stesen Katori boleh dijangkau dari Sakura (Chiba) atau Narita dengan kereta api dari Narita Line. Destinasi-destinasi yang terakhir ini boleh dicapai dari Stesen Tokyo.Terdapat pula satu kereta api harian langsung (Ayame) antara stesen Tokyo dan stesen Kashima-Jingū.

Pada hari pertandingan terdapat juga bas ulang-alik yang beroperasi di antara stesen Kashima-Jingū dan stadium.Alamat: 26-2 Jinkoji, Kashima, Ibaraki

Tiket Kashima Antlers

Tiket untuk perlawanan Kashima Antlers boleh dibeli secara dalam talian, di kedai kelab rasmi di 2887 Aou Higashiyama di Kashima (bukan lokasi yang sangat sentral), di kedai kelab di stesen kereta api Mito, atau di mana-mana 7Eleven, FamilyMart, Circle K, Pia, atau kedai-kedai Lawson di seluruh negara.

Tiket juga boleh dibeli di stadium pada hari perlawanan. Kashima Antlers tidak cenderung untuk menjual pada hari perlawanan.

Harga tiket lingkungan dari Y $ 2,300 (Rm83) untuk tempat duduk di belakang gawang untuk Y $ 4,500 (rm163) untuk tempat duduk terbaik di tempat utama. Tiket biasa sekitar Y $ 1,000 (rm36) lebih mahal jika dibeli pada hari perlawanan. Ini sekadar tatapan. Maybe Tiket berubah-ubah mengikut perlawanan

Kashima Soccer Stadium Muzium

Stadium Bola Sepak Kashima menawarkan lawatan stadium yang merangkumi beberapa pameran.

Lawatan berjalan pada hari-hari tertentu dan setiap kali setiap bulan. Lihat laman web rasmi untuk saat ini.

Stadium ini juga menempatkan Muzium Kashima Soccer, yang dibuka dari hari Isnin hingga Sabtu dari 10:00 pagi hingga 4:00 petang.

Perjalanan plus muzium berharga Y $ 1,000.(rm36)

Mempromosikan Stadium Pintar

Rangkaian Wi-Fi Wi-Fi ‘ANTLERS Wi-Fi’ dipasang di Stadium Bola Sepak Kashima. Ini adalah sebahagian daripada projek ‘promosi stadium pintar’ J.League, di mana Stadium Kashima dan Stadium Yurtec Sendai, rumah Vegalta Sendai, menjadi tempat permulaan.

PEMAIN JDT SELAMAT TIBA DI JEPUN UNTUK SAINGAN LIGA JUARA-JUARA AFC | 3 MAC 2019

Foto: JOHOR Southern Tigers ‬

Komen Anda?