Penutupan Lorong kanan Senai Utara-Kulai PLUS Mulai 12 Tengah Malam Ini

PLUS Malaysia Berhad akan melaksanakan kerja-kerja menaiktaraf tembok penghadang konkrit di antara Senai Utara ke Kulai di KM24.65 hingga KM27.25 (Arah Utara) mulai jam 12:00 malam pada 20 Sept 2021 – jam 12:00 malam, 1 Jan 2022 Info lanjut di: bit.ly/3lvFVRY

Lorong kanan Senai Utara-Kulai PLUS ditutup mulai 12 tengah malam ini

Kuala Lumpur: Lorong kanan antara Senai Utara ke Kulai, Johor di Kilometer (KM) 24.65 hingga KM27.25 (arah utara) Lebuhraya Utara-Selatan akan ditutup selama tiga bulan setengah kepada semua kenderaan mulai 12 tengah malam ini.

PLUS Malaysia Berhad (PLUS) dalam kenyataan hari ini memaklumkan penutupan lorong berkenaan sehingga 12 tengah malam 1 Januari 2022 adalah bagi membolehkan kerja-kerja menaik taraf tembok penghadang konkrit dilaksanakan dengan lancar.

“Sepanjang tempoh itu, trafik di laluan terbabit akan dilencongkan ke lorong kiri dan lorong kecemasan bagi mengekalkan laluan dua lorong pada setiap masa.

“Dalam masa sama, pengguna lebuh raya juga dinasihatkan supaya mematuhi semua papan tanda trafik dan had laju 60 km/j serta arahan yang dikeluarkan oleh kakitangan PLUS ketika melalui kawasan terbabit,” menurut kenyataan itu.

PLUS turut menasihatkan pengguna yang menghala ke utara supaya merancang perjalanan dengan menggunakan Aplikasi PLUS untuk mendapatkan maklumat trafik terkini melalui paparan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang disediakan.

Pengguna juga boleh mendapatkan bantuan pasukan PLUSRonda dengan menekan butang kecemasan (SOS) pada aplikasi tersebut sekiranya berlaku sebarang kecemasan.

Sumber : Harian Metro

Komen Anda?