Nak Tengok Fellaini dan Graziano Pelle, Boleh Turun Johor Darul Ta’zim

Fellaini dan Graziano Pelle nampaknya akan datang ke Johor. Apapun, Hanoi wajar berbangga dengan aksi mereka sebentar tadiJDT menghadapi kelab baru Fellaini dalam Liga Juara-Juara AFC

Kelab baru Marouane Fellaini, Shandong Luneng, akan menjadi salah satu daripada lawan Kumpulan E Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam Liga Juara-Juara AFC 2019.

Pemain antarabangsa Belgium, yang berpindah ke pasukan China dari Manchester United pada Januari, hadir ketika Shandong mengalahkan Hanoi FC 4-1 dalam pusingan kelayakan Liga Juara-Juara pada hari Selasa.

Hanoi mendominasi separuh masa pertama dan memimpin di Stadium Pusat Sukan Olimpik Jinan menerusi usaha sepakan voli Nguyen Van Quyet pada minit ke-39.

Pasukan Vietnam itu mungkin telah memperluas pendahuluan mereka beberapa kali, namun kemenangan mereka yang membazir dan miskin membolehkan Shandong untuk menyamakan semula dengan gol dari bekas penyerang Southampton, Graziano Pelle, Liu Junshuai, Liu Binbin dan Zhou Haibin.

Shandong bermain tuan rumah kepada Harimau Selatan pada 9 April sebelum melawat Stadium Larkin pada 24 April.

Pasukan lawan kumpulan lain dari Liga Super Malaysia adalah Gyeongnam FC Korea Selatan dan juara bertahan Kashima Antlers, yang mengalahkan pasukan A-League Newcastle Jets 4-1 dalam perlawanan kelayakan pada hari yang sama.

Sumber : StadiumAstroShandong Luneng Taishan (China) layak ke peringkat kumpulan AFC Champions League apabila membenam wakil Vietnam, Hanoi FC 4-1.

Penyerang berbangsa Italy, Graziano Pelle yang dikatakan dibayar gaji £260,000 (RM1.36 juta) seminggu menjadi key player membantu Shandong Luneng Taishan.

Shandong Luneng Taishan (China) akan berkumpulan dengan Johor Darul Ta’zim…maka boleh la orang-orang Malaysia tengok Pelle main depan mata..

Sumber : MY J-Liga

Video:-

PASUKAN-PASUKAN DALAM KUMPULAN E LIGA JUARA-JUARA AFC 2019

Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) telah diundi di dalam Kumpulan E untuk peringkat kumpulan Liga Juara-Juara AFC 2019.

Turut bersama JDT dalam kumpulan ini adalah Gyeongnam FC dari Republik Korea, Shandong Luneng dari Republik Rakyat China dan wakil Jepun, Kashima Antlers.

Perlawanan pertama akan berlangsung pada 5 Mac 2019 menentang juara bertahan, Kashima Antlers di Kashima Soccer Stadium, Jepun sebelum JDT melayan kunjungan Gyeongnam FC di Larkin pada 12 Mac 2019 untuk perlawanan kedua peringkat kumpulan.

Selamat maju jaya diucapkan kepada JDT. Ayuh berikan sokongan kepada pasukan Harimau Selatan yang mencipta sejarah sebagai kelab pertama Malaysia yang bertanding di peringkat tertinggi Asia. Luaskan Kuasamu Johor.

Sumber : Johor Southern Tigers

Komen Anda?