Memang Terbaik!! Akak Nie Berkongsi Apa Yang Ada Di Hotel Patuh Syariah

HOTEL PATUH SYARIAH

Semalam sempat bermalam kat Hotel Paya Bunga Square Kuala Terengganu.

As usual la bila nak holiday semua benda nak bawak kain semayang tu wajib. Fikir jugak konsep patuh syariah yang di highlhtkan oleh MB ..

First impresion bila walk in waaaaauu…

Banyak pakej yang ditawarkan serendah RM75 semalaman. Then harga pulak ikut view .. macam bilik yang i menginap semalam SEA VIEW .. harga range RM150 semalaman. Tak mahal pakej sekali breakfst. Part makan sat lagi cite.

Benda pertama i masuk bilik wajib clear tandas. ?. Alhamdulillah bersih.. as usual water heater … sinki pun ad water heater so yang ada baby like me senang ..mandikan je baby dalam sinki.. setup terus nak air suam level mana.. tak payah nak tunggu lama pun. Showel gel dia wangiii .. laff teruk.. disebabkan wangi i terus bungkus bawak balik. Buat kenangan. So yang nak menginap tu tak payah bawak shower shampoo pun takpe.

Tuala semua ready..

Setle part tandas terus bukak almari laci semua. Sesi selongkar pulak… what the suprise, siap ada telekung bagi muslimah.. sejadah.. well PATUH SYARIAH IS THERE.

CHECK POINT PERTAMA

As usual iron board, hanger, hair dryer pun ada

Now part laci pulak.. guess what ??

Al Quran & buku yang betul betul menyentuh hati. Firt time menginap kat hotel ada Al Quran. The oly one kitab bagi kita yang beragama Islam. Laff very much… tajuk buku muka depan dah menarik “SENYUMLAH WAHAI HATI” .Macam tau tau jer hati tengah gundah gulana. Betul la Allah SWT hantarkan pertolongan dalam bermacam cara. Here u go 2nd CHECK POINT PATUH SYARIAH.

Bilik saiz yang i amik ni memang luas giler. Karpet full so boleh je nak golek golek kat bawah .. katil single 2 .. tapi setelah dicantumkan ok la untuk kami anak beranak. Ekceli nak book queen 1 single 1.. entah camne laki i salah book. ? redhoo nasib muat.

Dari bilik kami boleh tengok SEA VIEW.

Siang biasa biasa jer. Malam ..itss soo waaau..

Biasa la rumah i dalam hutan, nampak banyak lampu2 lip lap nampak cantik pulak. But i still laff nature view.

Kolam renang ?? Ok la .. i x mandi ada baby kalau tak maunya buat skuad kupu kupu. Syiok tengok depa mandi. Ad kolam untuk kanak kanak & dewasa. Ada pondok.. tuala pickuo je kat sana ada yang jaga. Tepi kolam renang tu cafe. Part makan jap lagi cite… ?

Yang suka bina badan tu dont wry ada Gym jugak. Part ni i malas cita.. i tak suka bina badan.. bina lemak i ok.? well husband n anak je sempat bina badan… i support dari bilik jer. Tak mampu weii .. i bina badan dengan baby je.

Untuk makan malam tak payah risau. Dah nama pun menginap pusat bandar. Banyak kedai .. janji ada duit jer ?. Untuk makan malam disebabkan undian berpihak pada pakcik uban mean KFC tu.. so i pun sama la terjebak .. dekat je 3-5 minit dari hotel. Tapi tetap pergi naik kete la. Tak kuasa nak jalan sayang lemak i.

Masa yang ditunggu breakfst. Yang ni dah termasuk dalam pakej penginapan. So korang makan la banyak mana pun.. strt dari pukul 7pgi sampai 11 pgi. Nahh duk la dalam cafe tu makan sepuas sepuasnya. Well menu bertukar tukar .. tapi time kami menginap not bad la menu banyak pilihan then rasa so far so good la.

Menu breakfst.

1. Nasi Lemak ikan tongkol (ikan aye)

2. Kuew Tiaw

3. Sosej & kcg panggang.

Side menu boleh order kalau nak tak kene bayar pun. Laki i balun roti canai & telur separuh masak. Hantu telur betul ?. 4 menu boleh request

– telur masak separuh

-omlet

-roti canai kosong / telur

-telur mata

Air Panas 2 jenis tadi, boleb add on milk or sugar.

1. Teh

2. Kopi

Menu lain

-Roti Bakar

-Mee Kari

-Bubur Nasi (Ni i makan sedap serius )

-conflks/cococrunch (makanan bdk2 ..mak budak pun layan)

-Roti sosej

-cup cakes

-Curry Puff

Desert

-creampuff

-Bingka Jangung

-Buah tembikai / nenas/ tembikai susu.

Air sejuk

-Jus Orange

-Pineapple Juice

-Fresh Milk

Well semua i makan kecuali mee kari.. tak sempat sebab bby meragam. Kalau tak semuaa la nak rasa. ?

Balik bilik then rest before check out. Check out pukul 12 tghri.

Ermmm for me .. berbaloi untuk bawak anak anak holiday .. dekat pun takpe janji suasana lain dari rumah.

So for others yang datang ke Kuala Terengganu .. why not ?? High recommend. Islamik ??? For sure .. lupa nak cite setiap level bilik ada surau ?. 3rd check point.

Laff Pn. Amira

Contact Us

Address: Paya Bunga Hotel Terengganu, Jalan Tengku Embong Fatimah, Off Jalan Sultan Ismail, 20200, Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia

Phone: +60 9-600 6666
Fax: +60 9-600 6688

Komen Anda?