Kuala Lumpur City FC dan Johor Darul Ta’zim Berkongsi Mata

Kuala Lumpur City FC dan Johor Darul Ta’zim berkongsi mata dengan keputusan seri 1-1 dalam aksi pusingan LS11 di Cheras, malam tadi.

Romel Morales membuka tirai jaringan untuk tuan rumah sebelum tamat separuh masa pertama, manakala ketua pasukan JDT, Hariss Harun menanduk masuk sepakan penjuru Nazmi Faiz untuk gol penyamaan pada minit ke-56.

Photo by JST

KL City sekat kebangkitan JDT

KUALA LUMPUR: Juara Liga Super tujuh kali berturut-turut, Johor Darul Ta’zim (JDT) tercicir mata lagi selepas terikat 1-1 dengan Kuala Lumpur City FC (KL City) di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, di sini, sebentar tadi.

Dalam aksi malam tadi, JDT terlebih dahulu menguji kubu tuan rumah menerusi beberapa percubaan terutama rembatan deras daripada Leandro Velazquez yang menggegar tiang gol pada minit ke-16.

Ketika anak buah Benjamin Mora dilihat lebih menguasai permainan, sebaliknya KL City membuat kejutan apabila Romel Morales meledak gol pembukaan pada masa kecederaan babak pertama selepas menyudahkan hantaran Fakrul Aiman Sidid.

Namun, JDT berjaya menyamakan kedudukan selepas 10 minit babak kedua bersambung menerusi Hariss Harun yang menanduk masuk bola sepakan sudut Nazmi Faiz Mansor dan keputusan 1-1 kekal hingga tamat permainan.

JDT yang tewas 0-1 di tangan Terengganu FC (TFC), Sabtu lalu bagaimanapun kekal di puncak liga dengan 24 mata, namun hanya dibezakan satu mata dari pasukan tangga kedua, Kedah.

KL City pula di tangga ketujuh dengan mengumpul 13 mata selepas mengharungi 11 perlawanan musim ini.

Sumber : Berita Harian

SOROTAN PERLAWANAN LIGA SUPER LS11

📊 KEDUDUKAN LIGA SUPER – LS11

Photo by MFL
Komen Anda?