Kemalangan Di Jambatan Pulau Pinang, Identiti Pemandu SUV Putih Dikenal Pasti

LAPORAN orang hilang yang dibuat seorang bapa membolehkan identiti pemandu kenderaan utiliti sukan (SUV) putih yang terjunam ke dalam laut selepas kemalangan di Kilometer 4 Jambatan Pulau Pinang, dekat Perai, dikenal pasti.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid berkata, mangsa dikenali sebagai Moey Yun Peng, 20, yang juga penuntut kolej swasta.

Katanya, bapa mangsa membuat laporan kehilangan anak lelakinya di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Perai Tengah pada 5 petang tadi selepas Moey tidak pulang ke rumah, semalaman.

“Dia mendakwa anak lelakinya tidak pulang dan mungkin terbabit dengan kemalangan itu yang menyebabkan sebuah SUV terjunam ke dalam laut.

“Bapa mangsa juga memberitahu menerima maklumat daripada rakan anaknya bahawa mereka terbabit kemalangan,” katanya di sini, semalam.

Nik Ros Azhan berkata, tiga saksi bebas dan dua rakan Moey sudah tampil untuk membantu siasatan kes itu.

“Kita sudah merekodkan semua lima keterangan dan rakan mangsa mengaku terbabit dengan kemalangan itu ketika pulang daripada menghadiri parti hari jadi di Georgetown.

“Seorang saksi bebas pula berkongsi rakaman video ‘dashcam’ yang memaparkan insiden berkenaan untuk membantu siasatan,” katanya.

Berikutan itu, katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 42 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Difahamkan, operasi diberhentikan pada 7 malam tadi dan bersambung semula pada 7 pagi esok.

Sumber : Harian Metro

UNIT SELAM POLIS MARIN BANTU CARI KENDERAAN TERJUNAM KE DALAM LAUT

GEORGE TOWN: Unit Selam Pasukan Polis Marin (PPM) telah dikerahlan bagi membantu mengesan sebuah kereta yang dipercayai terhumban ke dalam laut selepas terbabit dalam kemalangan dengan sebuah kenderaan lain di Kilometer (KM) 4 Jambatan Pulau Pinang menghala Perai, awal pagi Ahad.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) ACP Nik Ros Azhan Nik Abdul Hamid berkata, empat penyelam Polis Marin telah melakukan kerja-kerja menyelam bermula awal pagi tadi.

Bacaan lanjut di http://www.astroawani.com/berita-malaysia/polis-marin-bantu-cari-kenderaan-terjunam-ke-dalam-laut-196474

Sumber gambar- Penang Kini

Video:-

Komen Anda?