KDA FC Tumbang Di Tangan Bali United

Pasukan tuan rumah turun dengan aksi lebih agresif & menggunakan sepenuhnya kelebihan bermain di tempat sendiri untuk menghalang @kda_fc meraih mata pertama.

Kedah langkah kiri

Kedah Darul Aman (KDA) membuka saingan Kumpulan G kempen Piala AFC dengan langkah kiri apabila tewas 0-2 di tangan Bali United di Stadium Kapten I Wayan Dipta, sebentar tadi.

Selepas bertahan dengan baik, pintu gol KDA akhirnya bocor pada masa kecederaan babak pertama dan malangnya ia hasil jaringan sendiri Ronald Ngah.

GOL! Bali United 1-0 Kedah

KDA berusaha untuk mendapat gol penyamaan dengan melakukan beberapa serangan ke kubu lawan, namun tidak berjaya disudahkan dengan jaringan.

Sebaliknya, Bali United berjaya mengukuhkan kedudukan pada minit ke-82 hasil jaringan Muhammad Rahmat yang menyudahkan hantaran Privat Mbarga.

GOL! Bali United 2-0 Kedah

Kekalahan itu meletakkan skuad kendalian Aidil Sharin Sahak di tangga tercorot kumpulan, sementara Bali United menghuni kedudukan teratas.

Kedudukan terkini kumpulan H & G di #AFCCup2022.

#LuaskanKuasamuJohor

PERHATIAN:- Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun Facebook tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Satu Johor

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini.

Komen Anda?
%d bloggers like this: