JDT II Benam Perak FC II 3-2

JDT2 bangkit pada separuh masa kedua untuk mencapai kemenangan kedua dlm aksi liga primier menewaskan Perak2 di Stadium Larkin sebentar tadi.

2021 MALAYSIA PREMIER LEAGUE

JDT II [3-2] PERAK II
(Fernando Rodriguez 16’ / Feroz Baharudin 62’ / Luis Ignacio Cabrera 68’)
(Adip Abdul Ra’op 6’ (pen) / Farid Khazali 38’)

JDT II benam Perak FC II 3-2

JOHOR BAHRU – Johor Darul Ta’zim II (JDT II) mempamerkan kebangkitan setelah dua kali ketinggalan sebelum mencatatkan kemenangan berharga 3-2 ke atas pasukan Perak FC II pada aksi Liga Perdana di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin malam tadi.

Pasukan pelawat terlebih dahulu membuka jaringan apabila pengadil menghadiahkan sepakan penalti setelah Nazirul Afif Ibrahim dikasari Nafizuddin Fauzi dalam kotak penalti.

Adib Abdul Ra’op tidak berdepan masalah menyempurnakan peluang terhidang untuk meletakkan Perak FC II di hadapan seawal minit Keenam.

Tersentak dengan jaringan tersebut, pasukan tuan rumah menggandakan asakan mencari ruang untuk memadamkan gol pendahuluan tersebut.

Nafizuddin menebus kesilapan yang dilakukan dengan mencipta bantuan gol apabila hantaran lintangnya pada minit ke-16 yang disambut tandukan Fernando Rodriguez bagi menyamakan kedudukan.

Skuad bimbingan Syamsul Mohd. Saad sekali lagi berada di hadapan setelah Farid Khazali meledak jaringan menerusi sepakan percuma menewaskan penjaga gawang, Haziq Nadzli pada ke-38.

Pasukan kendalian Rafael Sanchez hampir menyamakan kedudukan pada minit ke-57 namun rembatan deras Aysar Hadi Shapri yang menewaskan penjaga gol, G. Yuganes sekadar hinggap ke palang gol lawan.

Pada minit ke-62, JDT II berjaya memadamkan kelebihan pasukan pelawat menerusi jaringan Feroz Baharudin yang menyudahkan sepakan percuma Nicolas Fernandez.

Lima minit berselang, pasukan tuan rumah akhirnya berada di hadapan apabila Nicolas sekali lagi menghasilkan bantuan gol mengumpan pemain gantian Luis Cabrera yang menanduk masuk gol ketiga perlawanan pada minit ke-67.

Pasukan Perak II cuba untuk mencari gol penyamaan untuk sekurang-kurangnya membawa pulang satu mata namun keputusan kekal ke wisel penamat.-K! ONLINE

📊 KEDUDUKAN LIGA SUPER – LS5

Photo by MFL

📊 KEDUDUKAN LIGA PREMIER – LP5

Photo by MFL

Jangan Lupa Malam ini 21/3/2021 Jam 9 Malam

 156 Total Views,  1 Views Today

Komen Anda?