Ciri Terbaru Whatsapp Untuk Pengguna IOS, Aplikasi Kunci Id Wajah Dan Id Sentuh

Kemas kini WhatsApp terkini untuk iOS telah menambah keupayaan untuk mengunci aplikasi menggunakan ID Wajah atau ID Touch. Oleh kerana IOS itu sendiri mengunci keupayaan mengunci apl native, terpulang kepada pemaju untuk menambah ciri ini ke aplikasinya.

Jika anda memiliki iPhone X atau lebih besar, anda boleh menggunakan Face ID untuk membuka kunci WhatsApp manakala iPhone 8 dan peranti yang lebih rendah akan menggunakan Touch ID. Sama seperti LastPass, 1Password, dan aplikasi lain, sebaik sahaja anda mendayakan Kunci Skrin pada WhatsApp, anda perlu mengesahkan identiti anda menggunakan Face ID / Touch ID setiap kali anda membuka WhatsApp.

Anda boleh mengaktifkan Skrin Lock dalam WhatsApp pada iPhone dengan pergi ke Tetapan -> Akaun -> Privasi. Ingat bahawa walaupun selepas mengaktifkan Skrin Kunci, anda akan dapat membalas pemberitahuan WhatsApp dari Pusat Pemberitahuan.

Pastikan untuk mengemas kini ke v2.19.20 WhatsApp dari App Store untuk mendapatkan akses kepada ciri Kunci Skrin.

WhatsApp adalah antara perkhidmatan mesej yang paling popular di dunia. Walaupun ia tidak digunakan secara meluas di Amerika Syarikat, ia adalah aplikasi pemesejan untuk digunakan di negara-negara Asia seperti India dan kawasan jiran. Platform pemesejan milik Facebook memproses lebih daripada berbilion mesej setiap hari.

iOS 13 dikhabarkan hanya menyokong:

1- iPhone 7

2- iPhone 7 Plus

3- iPhone 8

4- iPhone 8 Plus

5- iPhone X

6- iPhone XR

7- iPhone XS

8- iPhone XS Max

Selain dari model di atas, besar kemungkin ia tidak boleh dikemaskini lagi.

iOS 13 dikhabarkan akan hadir dengan tema gelap.

Sekiranya khabar angin ini benar, saya berpandangan bahawa ia antara salah satu strategi Apple yang memaksa pengguna untuk membeli iPhone 7/Plus dan ke atas memandangkan Apple masih menjual model berkenaan.

Tim Cook sebelum ini mengeluarkan kenyataan bahawa faktor penukaran bateri menyebabkan ramai pengguna tidak menaiktaraf ke model iPhone terkini.

Apple tidak punyai pilihan lain selain mencekik pengguna dengan menyekat peranti lama dan memaksa pengguna membeli model baharu.

Tidak mustahil hal ini boleh berlaku memandangkan prestasi kewangan Apple sangat mendukacitakan dan semestinya ini sahaja peluang keemasan Apple.

Komen Anda?