Beginilah Gembiranya Seorang Pemancing Apabila Isterinya Bagi Keluar Memancing

Seringkali kita mengandaikan seorang suami yang mengutamakan hobinya adalah suami yang pentingkan diri sendiri hingga mengabaikan tanggungjawab kepada rumah tangga. Anggapan begini timbul kerana suami yang asyik dengan hobinya terlupa meluangkan masanya bersama anak-anak. Bagaimanapun, kebimbangan begini tidak boleh terus dipendamkan oleh isteri agar suami sedar dan tidak melalaikan tanggungjawab sebagai ayah serta ketua rumah tangga.

Berkat dapat izin sebelum mengail

Pastikan setiap kali keluar rumah untuk memancing ialah beritahu isteri atau keluarga. Selain itu, pastikan semua urusan dibereskan. “Jangan meninggalkan masalah di rumah. Ini termasuk meninggalkan duit belanja dan keperluan sekolah anak-anak,” 

Tahukah Anda??

Isteri yang bahagia adalah penting bagi terciptanya sebuah rumah tangga yang harmoni. Oleh sebab itu, para suami diharapkan mampu menjaga diri sedemikian rupa agar jangan sampai melukai perasaan isterinya. Akan tetapi, dalam beberapa keadaan, para isteri selalu kerap salah faham dengan apa yang dilakukan oleh suaminya, contohnya pergi memancing,

Video:- Kalau macam nie mmg happy giler ar… Di punya seronok lain macam… hahaha…

“Berikan peluang pada suami anda utk melepaskan tekanan kerja, beri ruang utk mereka menghiburkan hati. Kita pun ada hobi kita, jadi kita kena respek pada hobi mereka, try selami hobi mereka, join sekali dlm aktiviti jika boleh. Jika mereka enggan.. (mungkin turun ke laut dan tak selamat utk anda), biarkan. At least kita dah beri peluang itu. Jgn sekali2 menghalang, ia umpama sesorang menyekat kita (wanita) dari bershopping… tensen kan?. So, positifkan minda anda… anggap bahawa satu masa, akan timbul sendiri kebosanan mereka terhadap hobi mereka itu. Reverse psychology”

PS:- Memori Manis Memancing Waktu Kanak-Kanak Tidak Boleh Dilupakan