Aplikasi MySejahtera Akan Ditambah Ciri Baharu

Aplikasi MySejahtera akan ditambah baik dengan pengenalan ciri-ciri baharu bagi memudahkan penggunanya memaparkan status kesihatan mereka.

Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin dalam satu hantaran Twitternya malam ini berkata, pasukan yang dipertanggungjawabkan akan memulakan proses penambahbaikan malam ini juga bagi memudahkan orang ramai memaparkan tahap risiko dan status vaksinasi masing-masing.


The @my_sejahtera team will push a new build tonight making it easier for people to display their risk level and vaccination status – this will ease living with Covid, together.

Will further update and improve the app over the coming weeks.


“Ini akan memudahkan kehidupan rakyat di tengah-tengah penularan Covid-19. Kami akan terus mengemas kini dan menambah baik aplikasi itu dalam minggu-minggu berikutnya. 

Khairy berkata, satu ciri terbaharu dalam aplikasi MySejahtera ialah butang daftar keluar yang ditambah bagi menambah baik proses pengesanan kontak.

“Sebaik sahaja meninggalkan satu tempat, perlu sentiasa ingat untuk daftar keluar. Anda hanya perlu menekan satu butang – tiada imbasan diperlukan,” katanya.

MySejahtera ialah aplikasi yang dibangunkan kerajaan bagi membantu menguruskan kawalan Covid-19 di negara ini.

Sumber : Harian Metro

Komen Anda?