Anggota Polis Dikhuatiri Lemas Ketika Cuba Selamatkan Anak

Kejadian Lemas Di Sg Muar..

Seorang Anggota Polis Bersama Anaknya Berusia 7 Tahun Di Laporkan Lemas Di Sg Muar, Berdekatan Istana Tanjung Emas Muar, Petang Tadi.. Operasi Menyelamat Di Lakukan Anggota Bomba Dan Penyelamat Muar, Polis Marin Muar Serta Di Bantu JPAM Muar Sedang Berusaha Untuk Mencari Dan Mengesan Mangsa.. ??

Moga dipermudahkan urusan pencarian mangsa lemas…amin ya rabb

Anggota polis dikhuatiri lemas ketika cuba selamatkan anak

MUAR: Seorang anggota polis dikhuatiri lemas ketika cuba menyelamatkan anak lelakinya, yang terjatuh ke dalam Sungai Muar, di jeti berhampiran Istana Tanjung, di sini pada Isnin.

Ketua Polis Daerah Muar, ACP Zaharudin Rasip berkata, berdasarkan maklumat yang diterima kira-kira 6.45 petang, Lans Koperal Mohd Fairuz Mohd Hashim, 36, bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah Muar, dikatakan terjun ke dalam sungai untuk menyelamatkan anaknya, Muhammad Faqih Mohd Fairuz berusia tujuh tahun.

“Bagaimanapun, dipercayai ketika kejadian berlaku air pasang besar dan arus begitu laju, menyebabkan bapa dan anaknya hanyut ke dalam sungai.

“Siasatan awal mendapati mangsa datang ke senteri Istana Tanjung untuk menghantar bungkusan makanan kepada rakannya yang bertugas di istana terbabit,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Beliau berkata, difahamkan sebelum kejadian, Mohd Fairuz datang ke istana tersebut bersama Muhammad Faqih dan dua lagi anaknya yang berusia sembilan dan empat tahun. 

Menurut Zaharudin, ketika mangsa menghantar makanan kepada rakannya, tanpa disedari Muhammad Faqih berlari ke jeti dan terjatuh ke sungai, manakala dua lagi anaknya itu selamat.

Katanya, gerakan mencari mangsa dan anaknya dilancarkan membabitkan beberapa pasukan penyelamat termasuk polis marin, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Angkatan Pertahanan Awam (APM) dan Kementerian Kesihatan.

Sehingga pukul 11.30 malam Isnin, operasi mencari belum menemui Mohd Fairuz dan anaknya. — Bernama

Sumber : Astro Awani

 54 Total Views,  1 Views Today

Komen Anda?