Anda Boleh Menuntut E-Tunai Rakyat Rm30 Pada Hari Ini 15 Januari 2020

Kerajaan, dengan kerjasama tiga pengendali e-dompet terbesar di Malaysia, melalui peruntukkan RM450 juta akan melancarkan program e-Tunai Rakyat pada hari Rabu, 15 Januari 2020. Setiap rakyat Malaysia berumur 18 dan ke atas berpendapatan kurang daripada RM100,000 setahun layak menerima RM30 melalui salah satu daripada tiga pengendali e-dompet yang terpilih, iaitu Grab, Boost dan Touch ‘n Go E-Wallet.

Program e-Tunai Rakyat

Kami berbangga untuk mengumumkan bahawa Touch’n Go eWallet secara rasmi adalah Rakan Kongsi Rakyat e-Tunai! Program e-Tunai Rakyat adalah inisiatif Bajet 2020 yang diperkenalkan oleh kerajaan untuk menggalakkan penggunaan pembayaran tanpa tunai di kalangan rakyat Malaysia.

Program ini bertujuan untuk menggalakkan rakyat Malaysia memilih pembayaran digital untuk transaksi yang lebih selamat, tanpa tunai dan efisien, sama ada anda seorang pelanggan atau pemilik perniagaan kecil.

Untuk makluman, hanya terdapat tiga penyedia eWallet sahaja yang disahkan oleh kerajaan Malaysia bagi perlaksanaan program itu iaitu Touch n Go, Boost dan Grabpay.

Anda perlu tahu hanya sekali sahaja setiap orang dapat tebus RM30 itu dan pastikan anda memenuhi syarat. Syarat permohonan eTunai Rakyat Rm30:

Muat turun aplikasi dulu, daftar – lepas tue cari la inisiatif e-Tunai Rakyat yang keluar di hp anda…

Nie link Myboost Untuk Apple Store : Link dan yang nie utk Android : Link

Nie link Touch N Go E wallet Untuk Apple Store : Link dan yang nie utk Android : Link

Nie link Grabpay Untuk Apple Store : Link dan yang nie utk Android : Link

Klau korang compiusss terus le laman terus

T n Go E Wallet

Myboost

Grabpay

Dah terpikir lepas tebus, terus nak pergi speedmart beli la ape yang patut.. Kira rezki jugak nie.

Komen Anda?