Alhamdulillah, Hari ini Adik Ainul Pergi Check Up Di Hospital

Tiada yang lebih menggembirakan seorang ibu selain melihat anak-anak sihat dan membesar dengan baik. Begitu juga dengan Nurul Erwani Zaidi yang berkongsi berita gembira tentang anaknya, Ainul Mardhiah Ahmad Safiudin.

Hari ini Ainul pergi check up di hospital. Alhamdulillah semua ok?.

Kalau pergi check up, kami memang akan biasakan Ainul duduk dalam stroller/carseat. Ainul pun suka dan selesa. Tapi itulah, satu je dia taknak bila mama dia pakaikan seatbelt tangan untuk dia. Sebab apa Ainul marah, sebabnya dia tak dapat nak main dengan tube dekat tangan dia?? Dalam kereta kena pakai ya Ainul. Semua ni untuk safety Ainul?. Yang Ainul pakai ni Carseat dia boleh attach dengan Stroller sekali tauu? Nice, cantik, tak berat dan tak nampak besar bila tolak tuu.

Carseat dan Stroller ni gift dari @joiemalaysia @ joiemalaysia Terima kasih bagi gift yang dapat memudahkan urusan kami? Alhamdulillah. Brand ni sebenarnya brand dari UK, so safety semua diperbuat dari UK. Di negara sana sangat-sangat menitikberatkan keselamatan untuk kanak kanak. Kalau sesiapa yang pernah pergi UK mesti akan perasan setiap kereta perlu ada carseat jika ada baby dalam keluarga. Memang wajib kalau di negara UK..

Ada macam macam lagi design dari brand Joie ni. Dan mengikut umur jugak. So tahun depan negara Malaysia akan mewajibkan perlu ada carseat dalam kereta bagi yang ada baby dan kanak kanak supaya keselamatan boleh terjamin dan mengelakkan dari sebarang keadaan yang berbahaya. Mana mana parents yang masih tercari-cari nak beli dekat mana Carseat dan Stroller, bolehlah visit IG @ joiemalaysia untuk lihat yang mana berkenana di hati dan sesuai untuk anak masing-masing. Really recommended? Mereka bawa kan khas dari negara UK tauuu?.

Thank you @ joiemalaysia nanti kita belanja video macam mana nak gunakan Carseat dan Stroller ya dari brand Joie ni. Stay tuned?

Joie Malaysia