fbpx

Adik Dan Abang Bertarung Demi Lencana Di Dada

ADIK DAN ABANG BERTARUNG DEMI LENCANA DI DADA – thephotoshooterz

Pasangan kembar sensasi bola sepak negara Aidil Zaquan Dan juga Zaquan Adha ternyata bermain demi lencana di dada. Kesungguhan pasangan kembar ini kepada pasukan masing-masing jelas dipamerkan melalui aksi semalam. Zaquan diletakkan selaku penyerang pasukan Kedah betembung dgn abangnya sendiri Aidil Pemain pertahanan pasukan Johor Darul Ta’zim. Walaupun kemenangan milik pasukan Johor Darul Ta’zim aksi dan kesetiaan mereka berdua patut di contohi oleh pemain-pemain lain di Masa hadapan.

Sementara itu pasukan kedah ternyata tempang tanpa beberapa kehadiran Pemain utama . Ini jelas ditunjukkan pada aksi semalam percaturan pasukan Kedah serba kekurangan dengan gagal menguasai bola pada aksi semalam. Sementara itu pasukan Johor ternyata mempamerkan aksi yg menarik dan kawalan bola sepak Moden yang berjaya di peraktikan. Ini ditunjukkan melalui penguasan permainan dan juga persefahaman yang baik dikalangan permain. Pasukan Johor Darul Ta’zim ternyata begitu gah pada saingan musim ini.

Saksikan sorotan perlawanan antara Adik dan abang yang berlangsung di final Piala Malaysia yang berjaya kami rakamkan.

(Photo by Aizat fadziya/ TPS)

Sumber / Photo : Thephotoshootersz

Kedua-dua pemain itu mempunyai sikap profesional untuk memberikan persembahan terbaik masing-masing tanpa mengira sentimen pertalian darah selaku antara pasangan kembar bola sepak yang kekal beraksi sehingga kini.

Justeru, pertemuan JDT selaku juara Liga Super 2019 dan Kedah selaku juara Piala FA akan menjadi satu perlawanan paling menarik buat kedua-dua pemain itu dalam tempoh 13 tahun mereka beregelar pemain bola sepak dan akan menjadi kenangan manis untuk perjalanan karier masing-masing.

Terdahulu Pertahanan JDT, Aidil Zafuan Adbul Radzak sedia ketepikan sentimen adik beradik di atas padang apabila berdepan dengan adik kembarnya, Zaquan Adha pada aksi final Piala Malaysia.

Komen Anda?
Related Post
Hasil Kerjasama Erat Rakan Sepasukan – Safawi Rasid

"TAHNIAH SAFAWI RASID" Champions !! Safawi Rasid top goal scorer Safawi turut dapat sebagai Pemain Read more

Raja Permaisuri Agong Berkenan Menyampaikan Piala Malaysia 2019 Kepada Kapten Johor Darul Ta’zim

Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah berkenan menyampaikan Piala Malaysia 2019 kepada Read more

Johor Darul Ta’zim Muncul Juara Piala Malaysia 2019

Penonton di Stadium Nasional Bukit Jalil yang di umumkan tadi adalah 82,400 penonton. Johor Darul Read more