• Program Inisiatif Pembangunan Komuniti (1MPAK)

  Posted on Mac 10, 2018 by in Batu Pahat, Johor Bahru, Kluang, Kota Tinggi, Kulai, Mersing, Muar, Pontian, Segamat, Tangkak

  • Gambar 1: Datuk Dr. Puad bin Zarkashi, Ketua Pengarah JASA Malaysia merangkap Ketua UMNO Batu Pahat (empat dari kiri) bergambar bersama penerima kemudahan MARA yang disampaikan kepada penduduk tempatan pada program 1MPAK di Batu Pahat, Johor, hari ini.
  • Gambar 2: Belia yang hadir di program siri Jelajah 1MPAK di Dewan Sekolah Kebangsaan Senggara, Batu Pahat hari ini menunjukkan minat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program GETS.

  Program Inisiatif Pembangunan Komuniti (1MPAK) di Daerah Batu Pahat telah dirasmikan oleh YBhg. Datuk Dr. Mohd Puad Zarkhashi, Ketua Pengarah JASA Malaysia merangkap Ketua UMNO Batu Pahat pada hari ini, 10 Mac 2018 di Dewan Sekolah Kebangsaan Senggarang, Batu Pahat, Johor.

  Secara ringkasnya, 1MPAK merupakan kesinambungan kepada usaha Kementerian Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) melalui MARA untuk memperkasakan agenda bumiputera dengan pendekatan baharu dan dinamik dalam membawa peluang pendidikan, pekerjaan, keusahawanan dan inisiatif tanggungjawab sosial terus kepada masyarakat terutamanya di luar bandar.

  Siaran Akhbar 1MPAK Batu Pahat

  Siaran Akhbar 1MPAK Batu Pahat

  Lembaran Fakta 1MPAK

  Leave a comment