90 Minit Special Bersama TMJ – [email protected]

Rancangan [email protected] sebentar tadi bersama Tunku Mahkota Johor (TMJ). Hos program, Hafizal Hamad bersama Safiq Rahim

“Padang yang berkualiti, kosnya 1.5 Juta. Macam mana boleh jadi 10 Juta?” [email protected] Istimewa bersama TMJ

“Macam mana awak nak motivate pemain yang dah menang segala-galanya, dah jadi jadi Jutawa, untuk bermain seolah-olah tak pernah menang apa-apa?” [email protected] Istimewa Besama TMJ

“Siapa suruh kau datang lambat?” [email protected] Istimewa bersama TMJ

Pemain JDT didenda RM40,000 jika salah guna media sosial

KUALA LUMPUR: Tahap disiplin di Johor Darul Ta’zim (JDT) sememangnya begitu tinggi, jadi tidak hairanlah faktor itu menjadi teras skuad Harimau Selatan terus mencipta kejayaan demi kejayaan.

Mana tidaknya, pemilik pasukan, Tunku Ismail Sultan Ibrahim mendedahkan mereka memiliki polisi dan undang-undang tersendiri bagi memastikan disiplin dan etika kerja pemain mereka sentiasa terjaga.

Tunku Ismail menjelaskan, pemain dan jurulatih mereka akan didenda sekiranya didapati melakukan ‘kesalahan’ yang melanggar polisi kelab termasuklah lewat menghadiri sesi latihan ataupun menyalahgunakan media sosial.

“Kalau pemain salah guna media sosial, denda RM40,000 dan itu ada dalam kontrak pemain. Sebab kita ada etika kerja. Kalau lewat ke sesi latihan, denda RM15,000, tiada main-main dalam JDT. Akhyar Rashid pernah lewat sekali pun kena denda juga.

“Isteri salahguna dan tidak kawal media sosial yang boleh mencemarkan nama kelab, pemain akan kena denda. Kalau jurulatih lewat pun, pengurus akan denda kerana jurulatih kena ada dua jam sebelum latihan.

“Kalau gaji tak cukup, (pemain) berhutang,” kata Tunku Ismail menerusi rancangan [email protected], sebentar tadi.

Sebagai rekod, pembayaran denda kepada pemain bukanlah perkara yang asing memandangkan kelab terkemuka dunia turut mengambil pendekatan yang sama.

Sebagai contoh, Chelsea di bawah kendalian Frank Lampard sebelum ini pernah mengenakan denda sebanyak RM116,000 kepada pemain mereka yang lewat untuk menghadiri sesi latihan..

Sumber : Berita Harian

Komen Anda?